Wat is een Datalek?

We spreken van een datalek als persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. In de meeste gevallen gaat het om uitgelekte computerbestanden, al kan een gestolen geprinte klantenlijst evengoed een datalek vormen. Denk hierbij aan data diefstal als gevolg van een hack, verlies en/of diefstal van computer apparatuur (bijvoorbeeld laptops, USB sticks en CD-ROM’s/DVD’s). Illegaal verkregen bedrijfsgegevens over een productieproces of marktstrategie betreffen kostbare informatie, maar vallen niet onder de gangbare definitie van datalek.

+5 tips om datalek risico’s te verkleinen

Tips en handvatten om risico op een datalek te verkleinen leest u in deze whitepaper. Ga aan de slag met de bewustwording van uw medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging en vergroot de digital awareness rondom datalekken (en hoe deze te voorkomen).

Wat zijn de sancties bij een datalek?

De sanctie op niet-naleving van de meldplicht is een maximale boete van € 810.000 of, als dat niet passend is 10% van de jaaromzet van de rechtspersoon.

Wie is verantwoordelijk/aansprakelijk?

Hoewel veel bedrijven hun beveiliging uitbesteed hebben betekent dit niet dat ook de verantwoordelijkheid daarmee uitbesteed is. Ten alle tijden blijven de organisaties zelf aansprakelijk.

Volledig beveiligd tegen datalekken met de Barracuda

Het zal u niet ontgaan zijn dat de wetgeving aangescherpt zal worden omtrent datalekpreventie per januari 2016. Zorg ervoor dat uw organisatie volledig up-to- date is met de beveiligingsoplossingen van Barracuda. Barracuda en BlackIP helpen u graag zodat uw organisatie in 2016 volledig beschermd is.

Hoe kunnen Barracuda en BlackIP u helpen tegen datalekken?

Barracuda is een wereldspeler als het gaat om preventie tegen datalekken. Maak snel een afspraak met BlackIP en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen in extra beveiliging tegen datalekken.