Project Description

Hosting2GoGOEDE E-MAIL DELIVERABILITY

Hosting2GO zorgt met Barracuda Spamfilter van BlackIP voor goede deliverability van e-mail van meer dan 100.000 klanten. In 2005 bestormde Hosting2GO als pionier de markt met één gedachte: betaalbare webhosting voor iedereen. Als aanbieder van de goedkoopste webhosting van Nederland bouwden zij een groot en divers klantenbestand op. Voor al het in- en uitgaande mailverkeer van deze klanten koos Hosting2GO voor het Barracuda Networks Spamfilter bij Security Partner BlackIP. “Een A-merk oplossing bij een betrouwbare no-nonsense partner die begrijpt wat we nodig hebben”, aldus Patrick van der Linden, General Manager bij Hosting2GO.

BETROUWBARE ANTI-SPAM FILTER

Betrouwbaar antispam filter helpt Hosting2GO focus te houden. Van der Linden: “In de ruim 10 jaar dat Hosting2GO bestaat zien we dat organisaties voor ons kiezen vanwege onze mentaliteit. Onze klanten zijn op zoek naar een concrete oplossing, een partij waar ze hun website bij kunnen hosten, en/of waar ze hun mail laten draaien. Wij doen waar we goed in zijn en houden focus daarop. We werken al geruime tijd samen met BlackIP. Al eerder hielpen zij ons met een antispam filter voor de inkomende mail. In de samenwerking met BlackIP herkennen wij onszelf. Zij maken hun dienstverlening niet onnodig hip en trendy, maar bieden oplossingen die werken voor onze klanten. Dat matcht heel goed. De transparante werkwijze en snelheid van reageren waren voor ons dan ook redenen om wederom te kiezen voor BlackIP. Het werkt erg prettig dat zij snappen waar wij mee bezig zijn en we kunnen vertrouwen op een eerlijk advies.”

GOEDE KEUZE VEREIST KENNIS

“Zo ging het ook met onze keuze voor het uitgaande spamfilter. We wilden alle uitgaande mail van onze klanten van een antispam filter voorzien. Dat houdt nogal wat in, want we hebben het over 100.000 klanten, die allemaal e-mails versturen. Het was dan ook belangrijk een uitgaand spamcluster te introduceren dat aan deze vraag kan voldoen. Als iets niet naar behoren werkt, dan heeft dit direct gevolgen voor de beschikbaarheid van de Hosting2GO helpdesk. Gelukkig heeft BlackIP veel kennis over de do’s en dont’s en hebben we zelf ook de nodige ervaring. Dit resulteerde in een goede samenwerking.”

A-MERK SPAMFILTER = BARRACUDA NETWORKS

Spamfilter Barracuda Networks, bewezen technologie van A-merk. “We kozen wederom voor een Barracuda oplossing. Bij Hosting2GO werken we uitsluitend met A-merk producten. We willen 100% zeker zijn dat een oplossing werkt. Dat betekent dat we niet perse gaan voor de goedkoopste oplossing, maar een oplossing op basis van bewezen technologie die ons de gewenste functionaliteit biedt. Voor ons werkt de combinatie BlackIP en Barracuda uitstekend. Om bij calamiteiten snel en accuraat te kunnen ingrijpen hebben we daarnaast altijd reserve hardware (ook van Barracuda, red.) op de plank liggen om een storing direct het hoofd te kunnen bieden. Continuïteit bieden is een belangrijke waarde in onze dienstverlening. ”

“Voor de uitgaande mail maakten we een cluster, waarin ruimte bestaat voor een enkele appliance om een storing te hebben, terwijl de rest het dan over neemt”, vervolgt Van der Linden. “Veel organisaties kiezen voor een cloudoplossing, maar wij gaven de voorkeur aan een oplossing volledig in eigen beheer, waardoor we altijd inzicht hebben wat er gebeurt en we snel kunnen schakelen als het mis gaat. We willen daarin niet afhankelijk zijn van een derde partij, maar onze klanten zelf direct een antwoord kunnen geven.”

UITGAANDE MAIL MINDER SNEL OP BLACKLIST

“We hadden altijd al controle op de uitgaande mail, maar die bleek onvoldoende. Vanaf een bepaald moment zagen we een omslag in de ontwikkeling van uitgaande spam. Het werd voor ons moeilijker te detecteren, terwijl deliverability van e-mail heel belangrijk is voor onze klanten. Hosting2GO wil kunnen garanderen dat uitgaande mail aankomt bij degene voor wie deze bestemd is. Uiteraard zochten we naar oplossingen, maar structureel ontbrak een echte basis. Door onze eerdere ervaring met Barracuda-technologie voor de inkomende spam, kozen we nu voor deze oplossing. Net als destijds verlopen ook nu al onze contacten via BlackIP. Zij zijn bekend in de markt met dit product en hebben veel kennis; als we vragen hebben, krijgen we direct een antwoord. Onze klanten merken ook direct de positieve gevolgen van de nieuwe oplossing: de uitgaande mail wordt minder snel geblacklist, en dat is precies wat we beoogden.”

SPAMFILTERS DIE WERKEN

Tot slot vertelt van der Linden: “We zijn nu met 12 medewerkers en groeien nog steeds. BlackIP zien wij als een partner die ons goed begrijpt en met ons meedenkt. Wij vertellen hen duidelijk waar we staan als organisatie en waar onze groeiambities liggen. De adviezen van BlackIP komen niet vanuit een idee van ‘gouden bergen’, maar vanuit dezelfde nuchtere manier van werken als wij zelf. Het Barracuda Spamfilter werkt nu naar tevredenheid. Kwaadwillenden bedenken echter continu manieren om hieromheen te werken. Ik verwacht dan ook dat Barracuda deze oplossing verder blijft ontwikkelen. In hoeverre zij de ontwikkelingen bij kunnen benen zal voor een groot deel bepalen hoe toekomstbestendig deze oplossing voor ons en onze klanten is.”

BlackIP is de toonaangevende, onafhankelijke partner in managed IT security en richt zich op het leveren van cloud en beheerde IT-diensten en ICT-oplossingen. Hosting2GO werkt met het Barracuda Spamfilter. Het is Barracuda’s best verkopende e-mail beveiligingsoplossing en kan gebruikt worden in combinatie met alle e-mailservers en past binnen vrijwel iedere bedrijfsomgeving, groot of klein. Deze betaalbare oplossing is een krachtige gateway oplossing en scant alle uitgaande e-mails om verlies van (gevoelige) data te voorkomen.

MEER INFORMATIE

Download de volledige case als whitepaper of neem contact met ons op voor meer informatie over Barracuda Spamfilters en Hosting2Go.