Project Description

Stichting AAPTijdsverspilling; berichten lezen en vervolgens weggooien die niet relevant zijn; malafide verkoopmailtjes van partijen met verkeerde intenties en de kans een virus op te lopen. Allemaal redenen waarom Stichting AAP (hierna AAP), net als veel andere organisaties, spam buiten de deur wil houden. IT-manager Antal van der Willigen van AAP, legt uit waarom hij koos voor de MX-Relay oplossing bij BlackIP.

 

Barracuda-oplossing
“We werkten jarenlang met een Exchange server”, begint van der Willigen zijn verhaal. “Voor ons was spam echt een bron van irritatie. Door onze leverancier van Exchange werden we gewezen op de firewall-oplossing van Barracuda. Deze bleek eenvoudig tkoppelen aan onze server en we werkten hier zes jaar lang tot volle tevredenheid mee. Vorig jaar stapten we over naar Office 365. Omdat hierin al spamfaciliteiten zitten dachten we geen aanvullende maatregelen meer te hoeven treffen. Dat bleek een verkeerde aanname.”

Cryptolocker op Office365 omgeving
“Een aantal maanden na ingebruikname van Office365 troffen we toch aanzienlijk meer spam in onze mailboxen aan dan we inmiddels gewend waren met het Barracuda spamfilter. Ook kregen we te maken met een virus, de zogenaamde Cryptolocker (alias Cryptographic Locker) is een applicatie die u liever niet vindt op uw computer. Het valt onder ransomware en staat erom bekend alle belangrijke bestanden op computers te versleutelen.” Dit bleek voor van der Willigen voldoende aanleiding om aan de bestuurders van AAP duidelijk te maken dat er voor AAP meer security noodzakelijk is.

Anti-Spam beveiliging voor stichtingen? Bekijk dan onze managed anti-spam services.