Email system notification veranderen?

Om de nabootsing van het Barracuda merk te voorkomen en verwarring en risico’s voor klanten te vermijden, neemt Barracuda Networks maatregelen om e-mails verzendende domeinen te versterken en de DMARC-policy af te dwingen. Dit doet men door een update door te zetten voor de Email System Notification bij Barracuda Networks appliance(s). Deze belangrijke maatregel zal de potentiële dreiging imitators aanpakken en daarmee eventuele klantschade te voorkomen.

Terwijl Barracuda deze controle gaat implementeren, adviseren wij om uw huidige notificatie-e-mailadres(sen) en de SMTP-serverinstelling op uw Barracuda Networks-apparaat te wijzigen zodat ze u uw eigen domein/e-mailadres gebruikt in plaats van ‘Barracuda’. Doe dit om ervoor te zorgen dat uw e-mailprovider uw notificatie-e-mails van uw Barracuda Networks-apparaat accepteert. Als u nu wel of geen klant bent van Barracuda Expert, wij helpen u graag op weg.

Aanpassen van uw e-mail voor System Alerts en System Message Emails

Ga naar BASIC > Administration, voer een domeinnaam in, stel de e-mailadressen voor systeemwaarschuwingen en systeemberichten in, en klik op SAVE. Voor meer informatie over het aanpassen van uw systeem notificatie emailadres (email system notification) kunt u de onderstaande stappen opvolgen.

 1. Ga naar de pagina BASIC > Administration.
 2. Scroll naar beneden naar het gedeelte Email Notifications.
 3. Voer een domeinnaam in – (alleen met firmware v9.2.2.002 en hoger. Sla deze stap over voor eerdere firmware.) Een geldig e-maildomein dat gebruikt zal worden als het afzender e-mailadres voor systeem gegenereerde waarschuwingen en notificaties. Dit zal gebruikt worden als het “From” adres bij het genereren van systeemwaarschuwingen en notificaties. Bijvoorbeeld, als het ingevoerde domein uwbedrijfsdomein.nl is, zal het “From” adres dat gebruikt wordt voor systeem gegenereerde waarschuwingen alert@uwbedrijfsdomein.nl zijn.
 4. Stel het e-mailadres voor System Alerts (systeemwaarschuwingen) in op een adres waar u alert e-mails op wilt ontvangen.
 5. Stel het e-mailadres voor Systeemcontact in op een adres waar u System Message Emails (algemene systeem e-mails) wilt ontvangen.
 6. Klik op SAVE rechtsboven op de pagina.

Aanpassen afzender e-mailadres voor rapportages Barracuda ESG

Om het afzenderadres voor rapporten die door de Email Security Gateway worden verzonden te wijzigen, volgt u deze stappen:

 1. Ga naar een van de ADVANCED pagina’s, zoals bijvoorbeeld: ADVANCED > Email Protocol.
 2. De tabblad Expert Settings is nog niet zichtbaar. Voeg &expert=1 toe aan het einde van de URL in de adresbalk van uw browser. Het einde van de URL kan er ongeveer zo uitzien: &primary_tab=ADVANCED&secondary_tab=email_protocol_checking&user=admin&expert=1
 3. Klik op het tabblad Expert Settings, dat nu in ROOD wordt weergegeven.
 4. Wijzig het afzenderadres voor rapporten van de standaardinstelling naar reports@uwbedrijfsdomeinnaam.com of iets anders dat uw bedrijfsdomeinnaam gebruikt.
 5. Klik op Save.