Barracuda heeft de functionaliteit voor databescherming in zijn oplossing Barracuda Cloud-to-Cloud Backup uitgebreid met Microsoft Sharepoint Online Backup.

Over Sharepoint Online Backup

Het toevoegen van Sharepoint Online Backup aan Cloud-to-Cloud Backup biedt bedrijven die met Sharepoint Online werken fijnmazige back-up- en herstelopties. Gebruikers kunnen nu individuele bestanden uit hun Sharepoint-omgeving terugkrijgen die zijn verwijderd, beschadigd of door ransomware versleuteld.

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup maakt het vanaf nu mogelijk om complete Sharepoint-locaties te beschermen tegen gegevensverlies of het onbeschikbaar raken van data door ransomware en andere cyberdreigingen. Vanaf nu is het ook mogelijk om individuele bestanden uit de Sharepoint-omgeving te herstellen, zonder de volledige Sharepoint-omgeving te moeten herstellen.

Over Barracuda Cloud-to-Cloud Backup

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is beschikbaar als standalone oplossing of als onderdeel van Barracuda Essentials for Office 365 en biedt een betaalbare reeks van cloud-diensten voor bedrijven die met Office 365 werken. Deze reeks bestaat uit cloud gebaseerde e-mailbeveiliging, archivering en back-up- en herstelprocedures. De e-mailbeveiliging voor Office 365 Exchange Online wordt uitgebreid met fijnmazige beheermechanismen, beveiliging tegen gegevensverlies, encryptie en real-time bescherming tegen ransomware, phishing-aanvallen en andere geavanceerde dreigingen die gebruikmaken van e-mail. De archivering helpt organisaties om te voldoen aan de bewaarplicht en snel te reageren op eDiscovery-verzoeken. De back-up- en herstelprocedures bieden ict-beheerders realtime back-ups waarmee zij verwijderde e-mailberichten en bestanden snel en eenvoudig kunnen herstellen binnen hun Office 365-omgeving. Dit is mogelijk voor Exchange Online, Onedrive for Business en nu is er dus ook Sharepoint Online Backup aan toegevoegd. Met Barracuda Essentials for Office 365 en de onlangs geïntroduceerde cloud-dienst biedt Barracuda bedrijven oplossingen voor het detecteren, voorkomen en herstellen van ransomware en andere cyberaanvallen.