Barracuda Networks komt met nieuwe public cloud-mogelijkheden voor de Barracuda Web Application Firewall en de Barracuda NextGen Firewall. De verbeterde cloud generation firewalls ondersteunen betaling op basis van daadwerkelijk gebruik en bieden automatische beveiligingsfuncties voor DevSecOps-workflows. Hiermee wordt het voor klanten makkelijker om te migreren naar de public cloud.

Eerder dit jaar bleek uit een door Barracuda gesponsord onderzoek dat ruim 40 procent van de organisaties een deel van zijn infrastructuur in de public cloud heeft ondergebracht. Als belangrijke factoren achter de adoptie van de public cloud worden makkelijke integratie met bestaande technologie (51%), sterke beveiliging van applicaties (54%) en sterke beveiliging van de toegang tot applicaties in de publieke cloud (48%) genoemd. Met de cloud generation firewalls van Barracuda kunnen klanten beveiliging makkelijk en rendabel inzetten in de cloud, in hybride omgevingen en in multi-cloud omgevingen.

Nieuwe mogelijkheden voor cloud generation firewalls

Ten eerste is de Barracuda NextGen Firewall nu beschikbaar als dienst in de Amazon Web Service (AWS) Marketplace, waardoor klanten alleen betalen voor het daadwerkelijk gebruik. Deze dienst komt naast de Barracuda Web Application Firewall, die al sinds vorig jaar in dezelfde vorm beschikbaar is. Alles wordt afgehandeld binnen de AWS Marketplace, zodat klanten zich niet hoeven te bekommeren over licenties en alleen betalen voor het daadwerkelijke dataverkeer dat door de firewall-service wordt gefilterd. Klanten kunnen CI/CD (Continuous Integration/Continuous Delivery) omgevingen bouwen, die ook oplossingen van hun softwarepartners omvatten. De kosten worden bepaald aan de hand van de totale bandbreedte die gebruikt is op alle gebruikte firewalls, plus de standaard Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) kosten.

Ten tweede kan het REST API-raamwerk nu gebruikt worden om de Barracuda Web Application Firewall automatisch te configureren. Daartoe beschikt deze firewall nu over Puppets Labs-integratie binnen AWS. Dankzij deze integratie kunnen ontwikkelaars het testen van applicaties automatiseren en is het mogelijk om beveiligingsfuncties al tijdens het ontwikkelproces te integreren. Zo wordt de totale ontwikkeltijd verkort en is de uiteindelijke toepassing beter beveiligd.

Enkele kenmerken van de cloud generation firewalls van Barracuda

  • Ontworpen voor de public cloud – directe integratie met de public cloud, API-integratie voor DevOps / DevSecOps – tools en automatiseringsworkflows. In hybride omgevingen kunnen alle firewalls centraal beheerd worden. Zo profiteren klanten van de voordelen van de cloud, zonder nadelige gevolgen voor hun beveiliging.
  • Ondersteuning voor specifieke kenmerken van de cloud – horizontale schaalbaarheid, gedistribueerde policy-sets, optimale connectiviteit via het ‘mesh’-model en uitgebreid beheer van het dataverkeer.
  • Sluit aan bij de cloud-consumptiemodellen van klanten – een licentiemodel waarmee klanten beveiliging kunnen afnemen op dezelfde wijze als zij public clouddiensten afnemen.

Voor meer informatie over cloud generation firewalls

Barracuda CloudGen Firewalls
› Barracuda Blog – What is a Cloud Generation Firewall?
› Barracuda Blog – Q and A with Tim Jefferson, vice president, public cloud, Barracuda