Barracuda Networks introduceert Barracuda Active DDoS Prevention (ADP) wat gebruikt kan worden in samenwerking met de Barracuda Web Application Firewall (WAF): een cloudgebaseerde service die klanten DDoS preventie én applicatiebeveiliging biedt onder één enkele oplossing. Barracuda ADP zorgt ervoor dat onze klanten online kunnen blijven zonder te hoeven investeren in de enorme infrastructuur die nodig is om zichzelf te beschermen tegen DDoS-aanvallen, noch de hoofdpijn van het moeten beheren van meerdere leveranciers en ongelijksoortige technologieën.

Toename DDoS-aavallen vraagt om goede DDoS preventie

Barracuda Active DDoS Prevention (ADP) voorziet in een marktbehoefte, aangezien meer dan een derde van de uitval door organisaties het gevolg was van DDoS-aanvallen. DDoS-aanvallen nemen toe met ongeveer 245 procent op jaarbasis. U herinnert zich misschien de grootste DDoS-aanval in de geschiedenis vorig jaar, welke grote gevolgen had voor Twitter, Amazon, Netflix, PayPal, Spotify, Reddit en CNN. Deze aanval is naar verluidt uitgevoerd door amateurs, wat bewijst dat zelfs de beginnende aanvaller bots kan samenstellen die moeilijk te verdedigen kunnen zijn. Dit leidt tot aanzienlijke uitvaltijd, verloren inkomsten, schade aan kritieke bronnen en verlies van belangrijke gegevens.
Hoewel je misschien niet denkt dat je een doelwit bent, is het een feit dat DDoS-aanvallen zich zelden richten op één vector. Cybercriminelen willen de ervaring ontwikkelen om DDoS-as-a-service campagnes te voeren. Om deze ervaring te ontwikkelen, oefenen ze op iedereen die ze offline kunnen krijgen. Daarom is een DDoS aanval voor elke organisatie een actuele dreiging en is DDoS preventie belangrijk.

Barracuda Active DDoS Prevention (ADP)

Barracuda Active DDoS Prevention (ADP) is vanaf de grond af opgebouwd om eenvoudig en volledig te integreren met de Barracuda Web Application Firewall (WAF), die end-to-end applicatiebeveiliging en betrouwbare DDoS preventie biedt. Er zijn geen extra resources vereist om te starten en omdat volumetrische DDoS-aanvallen worden uitgefilterd in de Barracuda Cloud, hoeven organisaties geen extra apparatuur te implementeren of hun infrastructuur op enigerlei wijze te upgraden voor volledige DDoS preventie.

Voorkom DDoS-aanvallen

Alleen Barracuda ADP voorkomt dat DDoS-aanvallen ooit het netwerk bereiken en elimineert tegelijkertijd de administratieve en resourcekosten van traditionele oplossingen – en dat terwijl de kosten beheersbaar blijven voor organisaties van elke omvang, waardoor DDoS preventie toegankelijk is zonder compromissen te hoeven sluiten over functies. Barracuda ADP kan op alle inzetoppervlakken worden gebruikt; virtueel, in openbare cloud en in on-premises omgevingen. Bekijk de mogelijkheden eens op de website.

De werking van Barracuda Web Application Firewall:

ddos preventie