Barracuda Networks introduceert Barracuda Backup Vx, een virtuele backup oplossing voor organisaties die een beroep willen doen op virtualisatie om het gebruik van hardware op locatie terug te dringen.

Wat doet Barracuda Backup Vx?

Barracuda Backup Vx biedt inline compressie en deduplicatie om ervoor te zorgen dat back-ups zo min mogelijk opslagcapaciteit en bandbreedte in beslag nemen. Barracuda Backup Virtual Appliance (Vx) is een virtuele backup oplossing die in gevirtualiseerde omgevingen kan worden ingezet. De oplossing maakt gebruik van de bestaande ict- en storage-infrastructuur en optimaliseert de lokaal beschikbare opslagcapaciteit en bandbreedte door middel van compressie en deduplicatie.

Virtuele backup oplossing met veel flexibiliteit

Dankzij zijn optimale schaalbaarheid is Barracuda Backup Vx in staat om groeiende omgevingen te ondersteunen. De oplossing is verkrijgbaar op abonnementsbasis waarbij de kosten worden berekend per TB aan opslagcapaciteit. Gebruikers betalen daarmee alleen voor de back-ups die zij daadwerkelijk opslaan.

Barracuda Backup Vx biedt twee mogelijkheden voor replicatie naar externe locaties. Gebruikers kunnen kiezen tussen replicatie naar de Barracuda Cloud of naar een Barracuda Backup Receiver Vx die binnen hun eigen infrastructuur wordt gehost.Voor de replicatie naar de Barracuda Cloud is ‘onbeperkte’ opslagcapaciteit in de cloud beschikbaar. Gebruikers kunnen langere bewaarperioden aanhouden dankzij de mogelijkheid om hun data op een externe locatie te archiveren.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Kijk dan eens bij Barracuda Backup of neem contact met ons op.