Spam mail is weer terug van weggeweest en is bezig met een flinke comeback als een bedreiging voor uw netwerk. Spam mail is een belangrijke drager voor spear phishing, ransomware en bot aanvallen, die aan de spam mail toegevoegd kunnen worden. Bij het openen van de mail of  bij het klikken van links kunnen deze bedreigingen geactiveerd worden. Hoe hoog is het dreigingsniveau? En wat zijn de redenen waarom een spamfilter belangrijk is?

De indrukwekkende comeback van spam mail

In 2010 zagen we rond de 5.000 spam mails per seconde verzonden worden. Ter vergelijking: in de 5 jaar daar voor was dat aantal ongeveer 1.500 spam e-mails per seconde. In 2014 steeg het aantal tot 2.000 spam mails per seconde en in 2016 lag het aantal zelfs op 3.000 spam mails per seconde.
Meer dan een derde van de organisaties die in 2016 te maken had met een securitydoorbraak, heeft aanzienlijke schade geleden. Dit blijkt uit het Cisco 2017 Annual Cybersecurity Report (ACR). Het rapport maakt deze schade ook concreet: het gaat niet alleen om omzetverlies, maar ook om klanten die weglopen en zakelijke kansen die verdampen.

Waarom een spamfilter?

Uit het Cisco-rapport blijken genoeg redenen waarom een spamfilter essentieel is. Het Cisco-rapport laat de concrete impact zien van aanvallen op bedrijven, waarbij blijkt dat het bedrijfsresultaat bij openbaarheid van de aanval ernstig wordt aangetast. Bij meer dan de helft van de bedrijven die met een securitydoorbraak te maken kregen, kwam deze doorbraak in de openbaarheid. De gevolgen daarvan zijn schokkend en tonen aan dat een spamfilter onmisbaar is in een moderne business:

  • 22 procent van de getroffen organisaties verloor klanten – 40 procent verloor zelfs meer dan 20 procent.
  • 29 procent verloor omzet – bij twee op de vijf bedrijven was dat meer dan 20 procent.
  • 23 procent zag zakelijke kansen verdampen na een geslaagde aanval, 42 procent van hen verloor meer dan 20 procent.
  • Operationele en financiële systemen werden het meest getroffen, verder werd de merkreputatie aangetast.

MX-Relay

Een goede spamfilter is belangrijk om voorbereid zijn op deze bedreigingen. MX-Relay biedt de meest geavanceerde anti-spam en virus oplossing voor uw business. MX-Relay is een volledig Nederlandse dienst en host oplossingen vanuit datacenters in Nederland en heeft een goede reputatie in de Benelux. MX-Relay is een dienst die wordt verzorgd door een team van professionals met jarenlange ervaring. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op de website van MX-Relay of op onze pagina over Managed Anti-Spam Service.